Julian’s BMW E30 ‘M3’ Touring – part 2: Customizen

Wie heeft er vroeger niet met LEGO gespeeld?

Het was mijn favoriete speelgoed (en ik vind het nog steeds ontzettend leuk). Als ik weer een nieuwe LEGO set kreeg, dan zette ik het uiteraard volgens de instructies perfect in elkaar. Ik speelde er dan kort mee, waarna ik het weer helemaal uit elkaar haalde. Ik wilde er dan iets anders van te maken. Dat vond (en vind) ik het allerleukst van LEGO. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan en er van maken wat je maar wilt. Van een graafmachine, maak je met wat  fantasie ook een sportwagen. Of een vliegtuig. Of een robot. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe meer LEGO je hebt, hoe meer kanten je op kan.. En ik had héél veel LEGO, dus ik was altijd allerlei creaties aan het maken. Ik vond het geweldig om iets te maken wat nog niet bestond. Om iets te maken dat niemand anders had. En dat is altijd zo gebleven.

Mijn spullen kregen altijd mijn eigen persoonlijke touch. Of het nou schriftjes, etuis, telefoonhoesjes, schoenen of fietsen waren. Op alles werd getekend, gekleurd, stickers geplakt of op een andere manier aangepast. Zo was het echt van mij en niet zomaar een schriftje dat iedereen bij de HEMA kan kopen. Door de jaren heen is dat niet veranderd, alleen werden de spullen groter. Na speelgoed, schoolartikelen en schoenen deed ik hetzelfde met fietsen, scooters en uiteindelijk auto’s.

Een hele nieuwe wereld

Er ging een hele nieuwe wereld voor me open toen ik mijn eerste auto kreeg. Want oh wat kan je geweldig veel aan auto’s personaliseren en aanpassen. En dat is precies wat ik tot nu toe bij elke auto heb gedaan; andere wielen, verlagen, stickers, spoilers, verbreders, speakers, subwoofers, sportstoelen, andere uitlaat, ga zo maar door. Dit zou bij mijn nieuwe E30 ‘M3’ Touring natuurlijk niet anders zijn. Nog voor ik de auto in mijn bezit had, maakte ik een lijst met dingen die ik aan de auto wilde aanpassen: luchtvering (air ride), unieke velgen, een M3 Evo 2 bumperlip, een splitter, een veerpootbrug, custom spoiler, enzovoorts. Eindelijk was een auto waar ik al jaren van heb gedroomd binnen handbereik en het moest en zou mijn auto worden.

Mijn eerste auto: een Volkswagen Jetta uit 1983. Ik ging los met modificaties en vond het heerlijk.

Dromen virtuele realiteit maken

Je kan natuurlijk blijven dromen en visualiseren in je hoofd, maar gelukkig is er Photoshop. Al in mijn vroege tienerjaren liet ik al mijn fantasieën virtueel tot leven komen met deze magische software. Dus toen ik de Touring in bezit had, ben ik gelijk aan de gang gegaan met Photoshop. Zo moest hij laag op de grond, kreeg de juiste wielen en een spoiler. Het uiteindelijke resultaat was precies zoals ik het in mijn hoofd had. Zo moest de auto worden. En, spoiler alert, zo is de eerste versie van mijn auto ook echt geworden (minus de spoiler).

Je hoort alles over onze droomauto’s in deze aflevering van de Powerslide Podcast:

Mijn Photoshop-visie van de Touring: Laag, 18″ 3-delige OZ Futura’s, Splitter en een spoiler.